Hotelierii de pe litoral care tin unitatile de cazare in paragina sau inchise trebuie obligati sa desfasoare activitati de turism, in caz contrar acestia urmand sa fie expropriati, incepand cu aceasta toamna, a declarat vineri la Mangalia ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Mare parte din hoteluri care au apartinut statului s-au vandut pe nimic, sunt unii care nici nu vor sa faca turism si le tin fie inchise, fie intr-o stare de degradare care face imposibila activitatea turistica. Daca vom continua sa-i toleram pe acestia si sa-i acceptam ca prin activitatea lor sa sfideze atat interesul national de a face un turism de calitate, cat si pe turisti, atunci ne meritam soarta. Va trebui impreuna la nivel central si la nivel local sa-i obligam pe toti cei care au obligatii fata de turismul de litoral, fie ca sunt proprietari de hoteluri, fie ca au activitati de agrement, restaurante pe care le tin inchise, sa intre in legalitate si sa desfasoare activitati de turism in consens cu interesul pe care il are fiecare dintre noi", a declarat Elena Udrea, prezenta Mangalia, unde au fost finalizate lucrarile de modernizare a portului turistic.

Ministerul a platit aproximativ 5 milioane de euro pentru realizarea acestor lucrari.

Udrea a precizat ca exista o lege care permite exproprierea proprietarilor acestor constructii, dar aceasta trebuie pusa in aplicare impreuna cu autoritatile locale, transmite MEDIAFAX.

Totodata, ea a afirmat ca urmeaza sa aiba loc negocieri cu proprietarii hotelurilor, iar in cazul in care acestia nu vor reinvesti in reabilitarea lor urmeaza exproprierile, reabilitarea unitatilor si reintroducerea lor in circuitul turistic.

"Avem o lege care ne permite sa expropriem astazi pe cei care fie nu fac turism si tin blocate hoteluri pe litoral, fie au construit pe plaja. In ultimii 20 de ani fiecare a construit unde a vrut pe litoral, iar plajele sunt ocupate de constructii abuzive. Avem legislatie, dar trebuie sa colaboram cu primariile. Singuri nu putem face nimic. Ce demolam noi ziua, se construieste noaptea pe ascuns", a afirmat ministrul Turismului.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.