Eurodeputatul PDL Elena Basescu a declarat in plenul PE ca procesul de reorganizare teritoriala a Romaniei va conduce "la o rupere ireversibila de conceptul de stat comunist" si va face trecerea "la un stat construit pe baza conceptului european".

Elena Basescu a rostit in sesiunea plenara a PE din perioada 4-6 iulie noua discursuri pe teme de politica interna, politica externa si economie.

In ceea ce priveste reorganizarea teritoriala, Elena Basescu a spus ca acest "subiect extrem de important" a ocupat agenda publica din Romania din ultima perioada. "Din pacate, dezbaterile au atins mai mult forma proiectului si nu fondul. Tema reorganizarii administrative este una de actualitate mai ales pentru noile state membre", a spus Elena Basescu.

Ea a apreciat ca, din perspectiva Parlamentului European aceasta este o tema importanta deoarece are doua efecte majore, respectiv cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene si imbunatatirea relatiilor comunitatilor locale cu autoritatile statului. "Totodata, inseamna descentralizare", a mai spus Elena Basescu.

"Din punctul de vedere al dezvoltarii strategice, in urmatorii ani acest proces va conduce la o rupere ireversibila de conceptul de stat comunist. Va insemna trecerea la un stat construit pe baza conceptului european, care pune accentul pe dezvoltarea regionala", a spus Elena Basescu, transmite MEDIAFAX.

Elena Basescu a mai vorbit in cadrul dezbaterilor privind situatia din Nagorno-Karabah, politicile externe ale UE in favoarea democratizarii, situatia din lumea araba si din Africa de Nord - situatia din Yemen - situatia din Siria, femeiile si conducerea intreprinderilor, sprijinul bugetar al UE acordat tarilor in curs de dezvoltare, serviciul universal de urgenta si numarul 112 pentru apeluri de urgenta, vanzarea in lipsa si anumite aspecte ale swap-urilor pe riscul de credit si supravegherea suplimentara a entitatilor financiare care apartin unui conglomerat financiar.

Citeste si:
Elena Băsescu va candida din partea PMP pentru un loc de deputat la...
Elena Băsescu va candida din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.