Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre deputatul liberal Gabriel Plaiasu, intrucat a detinut calitatea de asociat in doua firme in timpul exercitarii mandatului de parlamentar.

Deputatul PNL de Dambovita, Gabriel Plaiasu, s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2007- 26 aprilie 2010, deoarece a detinut simultat calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei si cea de administrator in cadrul SC Quartz SRL, SC Industrial Mija SA, SC Liga SRL si SC Coriama Advertising SRL, incalcand, astfel, dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, informeaza, marti, ANI, transmite MEDIAFAX.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.