Presedintele PDL Constanta, Gigi Chiru, va initia o campanie de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, deoarece edilul vrea sa vanda Cazinoul.

Gigi Chiru a declarat ca pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Municipal din 8 iulie se afla un proiect de hotrare privind vanzarea Cazinoului din Constanta, iar in cazul in care aceasta hotarare va fi adoptata va solicita prefectului judetului sa o atace in instanta.

"In prima sedinta a Biroului Permanent Judetean vom adopta o rezolutie care vizeaza strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumului de demitere a primarului Radu Mazare. Totodata, daca va fi adoptata o asemenea hotarare voi solicita prefectului sa atace in contencios aceasta hotarare", a spus Gigi Chiru.

El il acuza pe Radu Mazare ca renunta prea usor la un simbol al Constantei si al Romaniei.

Chiru a precizat ca aceasta cladire poate fi folosita ca un muzeu al Constantei sau pentru organizarea de diferite evenimente si nu inteleg de ce din bugetul anual al municipalitatii in valoare de peste o suta de milioane de euro anual nu se pot aloca fonduri si pentru aceasta cladire.

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat in repetate randuri ca intentioneaza sa vanda Cazinoul din Constanta deoarece nu are fonduri pentru reabilitarea cladirii, transmite MEDIAFAX.

Cazinoul Constanta este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din Romania. Cladirea a fost construita din bani publici in perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrarii fiind Daniel Renard, arhitect roman de origine elvetiana. Inaugurarea oficiala a Cazinoului Constanta a avut loc in 1911.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.