Vicepremierul Marko Bela a declarat ca UDMR vrea ca actuala coalitie sa fie una stabila, intentia Uniunii fiind de a pastra actuala alianta pana la termenul propus, adica pana la alegerile de anul viitor.

"Din punctul de vedere al UDMR, noi am vrea ca aceasta coalitie sa fie stabila. De obicei, UDMR, in orice alianta, a incercat sa se achite de angajamentele asumate si totdeauna am incercat sa ducem pana la capat mandatul. Si de data aceasta noi am facut o alianta pana la alegerile din 2012 si intentia noastra este sa pastram alianta pana in 2012", a spus Marko Bela.

Potrivit sursei citate, acest lucru va fi posibil daca vor exista interese reciproce din partea partenerilor de guvernare.

"Bineinteles, acest lucru va fi posibil daca vor fi interese reciproce, daca toti partenerii vor gandi la fel si daca vor sa pastreze aceasta coalitie. Noi abordam astfel problema coalitiei si am vrea sa mergem pana la alegeri, fiindca vrem, pe de o parte, sa ducem pana la capat mandatul, pe de alta parte stabilitatea in acest moment este un factor priomordial in viata politica din Romania", a spus Marko, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat daca pastrand actuala coalitie pana in 2012, UDMR risca sa nu intre in viitoarea guvernare, Marko a raspuns ca, din punctul lui de vedere, UDMR trebuie sa actioneze astfel incat sa intre in Parlament cu acelasi procentaj ca si pana acum.

"Acesta ar fi scopul nostru, sa ne convingem electoratul sa ne voteze in continuare. Intrarea intr-o coalitie sau in Guvern depinde de mai multe criterii si conditii. Daca ele vor fi intrunite, atunci vom putea intra intr-un viitor guvern, daca nu, nu. Noi in acest moment nu trebuie sa ne gandim la guvernul viitor. Pentru a intra intr-o coalitie sau intr-un guvern trebuie sa fii in Parlament, iar sondajele in acest moment arata ca avem sustinerea necesara, de cinci-sase la suta si acest lucru este foarte bine", a afirmat Marko.

Vicepremierul Marko Bela s-a aflat, joi si vineri, la Zalau, pentru a se intalni cu reprezentantii Prefecturii Salaj, dar si pentru a-si prezenta volumul in limba maghiara "Cui apartine acest spatiu?", o carte cu subiect politic, aparuta la sfarsitul anului trecut la o editura din Miercurea Ciuc.

Citeste si:
UDMR merge la Cotroceni pentru discutii despre Strategia de Aparare
UDMR merge la Cotroceni...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.