Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la 10 TV ca il acuza fara menajamente pe Ion Antonescu pentru Holocaust, adaugand totodata ca, atunci cand acesta a trecut Prutul , "daca se oprea la Nistru era perfect".

"Eu pe Antonescu (n.red. Ion Antonescu) il acuz, fara menajamente, pentru Holocaust! Nu am nici urma de ezitare pentru ca uitati-va ce se intampla acum in lume, in lumea araba, ce s-a intamplat si in Romania: sefi de stat au ordonat sa se traga in propriul popor. Acestea sunt lucruri intolerabile", a spus presedintele la postul 10 TV.

El a revenit, adaugand ca nu poate fi tolerata uciderea din motive rasiale.

"Cand Antonescu a trecut Prutul, daca se oprea la Nistru, era perfect. Dar implicarea lui in deportarea evreilor si tiganilor, pe altii i-a trimis la Auschwitz - sigur, Majestatea Sa n-a vazut, dar... nu e de tolerat uciderea oamenilor pe criterii rasiale", a comentat presedintele, transmite MEDIAFAX.

El a mentionat ca "suntem toti lasati de Dumnezeu sa traim pe pamantul asta atat cat putem trai".

"Nu e de tolerat: ucidere, deportare, separare. Suntem toti lasati de Dumnezeu sa traim pe pamantul asta atat cat putem trai. Deci aceasta parte n-are nicio scuza din punctul meu de vedere", a mai spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.