Ministerul Comunicatiilor lanseaza spre consultare publica proiectul de lege privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice.

Proiectul de act normativ urmareste reglementarea conditiilor in care furnizorii de servicii si retele publice de comunicatii electronice retin anumite date ale utilizatorilor.

Cu alte cuvinte, operatorii de telefonie si furnizorii de servicii de internet vor stoca timp de sase luni, datele de identificare a clientilor si a destinatarilor, indiferent daca este vorba despre convorbiri telefonice sau e-mail-uri, scrie Money.ro.


Aceste date ar putea fi folosite de catre autoritati in cadrul cercetarii, descoperirii si urmaririi infractiunilor grave, spun oficialii Ministerului Comunicatiilor. Proiectul de lege precizeaza ca reglementarile nu se refera la continutul mesajelor
  • Ce tipuri de date se retin?
  1. date necesare pentru urmarirea si identificarea sursei unei comunicari;
  2. date necesare pentru identificarea destinatiei unei comunicari;
  3. date necesare pentru a determina data, ora si durata comunicarii;
  4. date necesare pentru identificarea tipului de comunicare;
  5. date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicatie al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament;
  6. date necesare pentru identificarea locatiei echipamentului de comunicatii mobile.[Vezi atasat proiectul de lege]
Citeste si: [Start la monitorizarea convorbirilor telefonice si a SMS-urilor]

[Alo? Ne asculta pe banii nostri!]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.