Pesedistii se pregatesc sa formeze un guvern din umbra. Ideea, de inspiratie occidentala, se refera la persoanele care ar urma sa conduca ministerele daca PSD ar fi in situatia de a forma guvernul.
Surse din PSD au afirmat ca guvernul din umbra s-ar putea forma in luna ianuarie 2005. Interesant este ca promisiunea a fost discutata la sedinta grupului parlamentar PSD din Camera, acolo unde se stie ca exista multi deputati nemultumiti ca au ramas fara posturi. Ministrii din umbra urmeaza sa monitorizeze actiunile Cabinetului Tariceanu. Ei urmeaza sa formeze, pe hartie, echipa care sa poata prelua guvernarea atunci cand va fi nevoie.

Primul test al celor care se viseaza ministri a fost audierea ministrilor adevarati din Guvernul Tariceanu. Pesedistii care se vor in guvernul-fantoma au fost indemnati sa puna intrebari cat mai incomode.
Intrebarea care se pune este cu ajutorul cui viseaza PSD sa formeze viitorul guvern, in conditiile in care UDMR si minoritatile altele decat cea maghiara au mers pe ideea semnarii unor protocoale de colaborare cu Alianta D.A. PSD nu poate spera ca va trece un executiv decat cu ajutorul PRM si al PUR, formatiune care sprijina, acum, Guvernul Tariceanu, dar care nu are un protocol semnat cu Alianta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.