Senatorii PSD au definitivat, ieri, textul contestatiei privind noul regulament al Senatului, care urmeaza sa fie analizat de Curtea Constitutionala. Potrivit lui Antonie Iorgovan, PSD va contesta in valuri prevederile regulamentului. Mai intai vor trimite la Curte doar sapte articole, intre care, bineinteles, si cel privind revocarea presedintelui. "Este o contestatie preliminara", a spus Iorgovan. Acesta a adaugat ca dupa ce Curtea se va pronunta asupra acestor sapte articole, PSD va contesta regulamentul in ansamblul sau: "In perioada urmatoare vom face un material mai elaborat, sa luam articol cu articol..., mai sunt si alte texte care vizeaza neconstitutionalitatea".

Curios este faptul ca parlamentarii PSD contesta in ansamblu regulamentul, dupa ce cu doar doua zile in urma l-au votat favorabil. Cu alte cuvinte, contesta un act cu care ei insisi au fost de acord. Iorgovan a gasit rapid o explicatie si pentru aceasta situatie: "A trebuit sa-l votam pentru a putea sesiza Curtea Constitutionala". Interesant este faptul ca liderul grupului PSD din Camera Superioara, Ion Iliescu, anunta luni, inainte de votarea regulamentului, ca PSD va sesiza CC numai "pentru acele articole pe care le-am denuntat".

Si Adrian Nastase a anuntat ca va face o sesizare la Curtea Constitutionala, separat de cea a grupului PSD, prin care va solicita avizul de constitutionalitate asupra intregului proiect de modificare a Regula-mentului acestui for legislativ.

"Grupul parlamentar va sesiza Curtea Constitutionala pe articolul 25 si, ca presedinte de Camera, voi solicita Curtii sa se pronunte asupra ansamblului Regulamentului. Este o sesizare separata, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor", a precizat Nastase. Dupa care a tinut o prelegere optimista despre "fragilitatea majoritatilor", care sunt "conjuncturale si depind in mare masura de temele care sunt abordate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.