Liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat in termeni duri declaratiile lui Traian Basescu referitoare la reorganizarea administrativa, spunand ca "Romania nu este mosia lui Traian Basescu", iar oamenii ar trebui sa reactioneze prin "masive miscari de protest, pasnice, democratice".

"Cred ca declaratiile facute ieri (miercuri -n.r.) de presedintele Romaniei trebuie sa ne faca sa reactionam. Eu ii intreb pe politicienii responsabili ai Romaniei daca dansii cred ca acesta e un presedinte care isi poate termina mandatul sau care trebuie lasat sa il termine. Trebuie sa ne intrebam daca Traian Basescu este in deplinatatea facultatilor sale politice si mintale atunci cand face astfel de afirmatii", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus ca nu vrea sa aiba un "schimb de injurii" cu seful statului, dar ca, in opinia sa, afirmatiile sefului statului referitoare la "ofertele” pe care le face catre UDMR legate de impartirea administrativ-teritoriala sunt "inacceptabile".

"De cand si de unde imparte o persoana teritorial aceasta tara cu cineva? De cand poate face obiectul unui troc in interiorul unei gasti numite coalitie de guvernare? Traian Basescu vorbeste despre tara pe care o conduce ca despre o mosie pe care o imparte cu cineva si refuza sa recunoasca ordinea constitutionala in Romania si orice principiu democratic", a afirmat Antonescu, transmtie MEDIAFAX.

El a precizat ca reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii nu se poate face fara un referendum cu un rezultat "favorabil” si ca legea nu permite mutarea nici macar cu un centimetru a granitelor unui judet.

"Tara asta nu e mosia lui Traian Basescu si nici rezervatia sectei demente si fanatice in care s-a transformat PD. Nu o joaca la barbut Traian Basescu. (…) Seful statului sa nu discute despre judete ca si cum si-ar schimba pantalonii cu Kelemen Hunor (...) Accept sa discutam cu UDMR care reprezinta interesele unor cetateni romani, dar nu accept ca impartirea Romaniei sa fie negociata in capitala unui stat strain. (…) De unde are Traian Basescu teritoriu national ca sa-l imparta cu cineva? Daca nu ne aparam tara, ne-o vand si ne-o impart oameni iresponsabili”, a spus Antonescu.

Citeste si:
Cum vede Ponta reforma administrativ-teritoriala a Romaniei
Cum vede Ponta reforma...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.