Presedintele Traian Basescu va continua seria consultarilor pe tema reformei institutiilor statului roman pe data de 10 noiembrie, cind, dupa cum a spus consilierul prezidential Renate Weber, la Palatul Cotroceni vor fi invitati sa isi expuna opiniile reprezentantii mediului academic si ai societatii civile.

Conform precizarilor consilierului prezidential pe probleme juridice, seful statului va dori sa asculte parerile referitoare la "reforma institutionala" ale profesorilor universitari din tara, specializati pe disciplinele: Drept constitutional, Drept comunitar si Drept international. Presedintele intentioneaza deopotriva sa vada care sint opiniile reprezentantilor ONG, cum ar fi Asociatia Pro Democratia, Societatea Academica Romana, Centrul de Resurse Juridice, Institutul pentru Politici Publice etc. Renate Weber a criticat faptul ca "intoarcerea la popor", cum denumeste presedintele consultarea cetatenilor prin referendum, este dezavuata de o multime de reprezentanti ai clasei politice si ai societatii civile.

"In 15 ani, dupa fiecare serie de alegeri, practic, nimeni nu s-a mai intors la popor. A sosit momentul ca acest lucru sa se intimple. Este o dovada de democratie participativa. Desi costa o asemenea dovada, ea este parte din aceasta democratie", a afirmat consilierul prezidential.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.