Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, sustine ca imaginea sa este discreditata de presa, dar, cu toate acestea, continua sa aiba o popularitate mai mare decat cea a liderilor altor tari europene precum presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, sau cel al Romaniei, Traian Basescu.

Berlusconi a dat asigurari ca, in pofida criticilor, Guvernul pe care il conduce va ramane in functie pana la finalul mandatului.

Ideea a fost confirmata de ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, care a laudat succesele obtinute de Guvernul italian in combaterea infractionalitatii si in actiunile impotriva grupurilor mafiote, subliniind ca au fost arestati numerosi lideri interlopi: "Pentru a-i captura pe toti trebuie sa mai continuam doi ani".

Iar Berlusconi a adaugat in gluma, adresandu-se jurnalistilor: "In pofida farmecului mare pe care il are pentru noi viata privata, trebuie sa mai suportati doi ani".

Dupa ce a laudat activitatile Guvernului pe care il conduce si a vorbit de necesitatea reformei fiscale, Berlusconi a declarat ca Executivul "merita un monument" pentru tot ce a realizat.

"Guvernul merita un monument pentru tot ce a facut, iar daca perceptia cetatenilor este diferita vina este doar a presei, mai ales a televiziunilor", a spus Berlusconi, conform MEDIAFAX.

"Avem multe de facut in cei doi ani care au mai ramas din actualul mandat, dar trebuie sa acordam un rol mai mare comunicarii. Suntem convinsi ca daca italienii ar sti ce realizari avem, ne-ar trebui un monument - nu am concediat angajati din sistemul public, nu le-am redus salariile, nu am crescut cu mult TVA-ul ca in alte tari, nu am diminuat fondurile pentru regiuni, provincii si comune, nu am crescut varsta de pensionare si niciun cetatean care si-a pierdut locul de munca nu s-a simtit singur. Si am facut totul fara a le baga mana in buzunare italienilor", a continuat Berlusconi.

  • In final, Berlusconi s-a laudat ca el este mult mai popular decat liderii altor state europene

"Daca ne gandim care este starea opiniei publice italiene dincolo de rezultatul cu multe explicatii al alegerilor locale, eu inca sunt in fruntea preferintelor cetatenilor comparativ cu alti lideri europeni, din Malta, Lituania, Sarkozy, cel din Romania, cel din Slovacia, cel sloven, Zapatero, care au sub 20 la suta. Cetatenii recunosc meritele noastre, presa nu le recunoaste", a incheiat Berlusconi.
Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.