Premierul Emil Boc considera ca liderul PNL, Crin Antonescu, ar trebui sa demisioneze din Parlament daca nu recunoaste referendumul privind revizuirea Constitutiei si sa fie platit din resursele familiei, si nu din resurse publice.

"Nu inteleg cum unii lideri ai opozitiei, cum este Crin Antonescu, spun ca nu tin cont de rezultatul referendumului ( privind revizuirea Constitutiei - n.r.) si nu recunosc referendumul. Este ca si cum nu l-ai recunoaste pe cel care iti da salariul in fiecare zi. Asta inseamna declaratia lui Crin Antonescu si ar trebui sa isi dea demisia din Parlament si sa lucreze asa cum obisnuieste, de la 13.00 la 17.00, probabil acasa la gradinarit. Si sa fie platit din resursele familiei, nu din resurse publice, daca spui ca nu te intereseaza ce au votat cei care te platesc in fiecare zi. Este o chestiune de demnitate si respect fata de rezultatele unei decizii si trebuie sa pui in practica ce s-a votat la referendum", a spus Boc.

El a adaugat ca le cere politicienilor care nu doresc modificarea Constitutiei si controlul averilor ilicite sa spuna "cu subiect si predicat in fata romanilor acest lucru".

Emil Boc a afirmat ca politicienii sustin verificarea averilor ilicite care se face doar prin modificarea Constitutiei, dar pe de alta parte se opun proiectului de revizuire, transmite MEDIAFAX.

"Cand se vor face urmatoarele alegeri, parlamentarul ales uninominal va trebui sa raspunda de ce a fost pro sau contra unor astfel de solutii care sunt in beneficiul public, nu personal al cuiva", a spus Boc.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joia trecuta, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constitutiei in actuala formula parlamentara, el apreciind ca modificarea legii fundamentale trebuie operata de viitorul Legislativ, intr-un climat de dialog.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.