Programul USL intoarce Romania cu cinci ani in urma in ceea ce priveste veniturile bugetare, cand tara noastra nici macar nu era parte a Uniunii Europene. Practic, ar da Romania cu cinci ani inapoi.

Mai exact, programul social-liberal ar genera o scadere de circa 3 puncte procentuale a veniturilor bugetare, dupa cum arata analiza tehnica facuta de econtext.ro.

In bani, cele trei puncte procentuale ar echivala cu o pierdere de 5,4 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro), pierdere din veniturile bugetare calculate pentru acest an. [Videanu: Viziunea USL este penibila]

In acest moment, veniturile la bugetul de stat se situeaza la 32% din produsul intern brut, iar prin scaderile de taxe (TVA la alimente, impozit pe venit, CAS) din programul USL, veniturile ar scadea cu 3 puncte procentuale, pana la valoarea de 29%. In 2006, ultimul an inainte de aderarea la UE, veniturile bugetare ale Romaniei au reprezentat 28,6% din PIB, de la 27,9% in 2005.

Cele 3 puncte procentuale care s-ar pierde ar insemna, in bani, circa 1,3 miliarde de euro, calculate la nivelul veniturilor bugetare din acest an! Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate sa urce de la 180,5 miliarde lei pentru acest an, iar 3 puncte procentuale ar insemna 5,4 miliarde de lei.

Nastase, intre bunatate si campanie electorala: Cine sa salveze Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.