Parlamentarii coalitiei guvernamentale au fost chemati, pentru astazi, de liderii lor, cu mic, cu mare, la sedintele Senatului si Camerei Deputatilor. "Mobilizarea generala" a fost decretata pentru a se reusi votarea noilor Regulamente de functionare a Parlamentului, care vor permite schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, si nici un senator sau deputat al coalitiei nu a fost "iertat".

Pentru a fi siguri ca cele doua regulamente vor fi adoptate si nu vor aparea disfunctii din cauza absentelor, liderii celor patru partide guvernamentale au decis sa-i tina in tara inclusiv pe europarlamentari. Parlamentarii coalitiei au fost anuntati, prin SMS, ca prezenta lor la sedintele de plen este obligatorie. Agitatia din randul parlamentarilor Puterii se datoreaza "temerii" ca PSD si PRM ar putea produce o noua surpriza. Mai mult chiar, au inceput sa circule "informatii" potrivit carora PSD nu isi va respecta promisiunea de a nu mai bloca votarea Regulamentelor. "Trebuie sa fim aici, pentru ca avem informatii ca PSD a jucat teatru si ca nu se va prezenta la votul asupra Regulamentelor. Exista pericolul ca, la Senat, sa nu avem cvorum", ne-a declarat senatorul PD, Maria Petre, la sfarsitul saptamanii.

Sanctiuni pentru chiulangii

Parlamentarii care nu se vor prezenta la votul final al Regulamentelor ar putea fi sanctionati. Cel putin la nivelul PD, s-a stabilit ca deputatii si senatorii care nu vor fi prezenti la sedinta de plen de azi vor fi aspru sanctionati. "In ultimele trei Birouri Permanente Nationale s-a vorbit mult de prezenta parlamentarilor si, ca masura asiguratorie, s-a stabilit ca cei care vor absenta nemotivat trebuie sanctionati fie cu retragerea sprijinului politic, fie cu scoaterea de pe liste la viitoarele alegeri", ne-au declarat surse din conducerea PD.

PSD va vota Regulamentele

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc sustine ca partidul din care face parte nici nu se gandeste la un boicot si, chiar mai mult, va vota celebrele Regulamente. Hrebeciuc a afirmat ca PSD isi va respecta promisiunile si in plen va vota "pentru". "Nu mai avem ce pierde. Avem o intelegere si o vom respecta. Daca nu apare nici o modificare la sedinta de grup, este posibil chiar si sa votam Regulamentul", a spus liderul pesedist. De asemnea, Viorel Hrebenciuc a mai declarat ca, cel putin la Camera Deputatilor, PSD nu isi propune sa faca nici o surpriza coalitiei guvernamentale pentru ca aceasta are numarul necesar de deputati pentru a realiza cvorumul.

Vot deschis pentru linistea coalitiei

Dupa ce s-au asigurat ca toti parlamentarii vor fi prezenti la sedintele Camerei Deputatilor si Senatului, liderii parlamentari ai PD si PNL se gandesc sa elimine si eventualele "derapaje", care ar putea aparea in timpul votului. Prin urmare, ei vor propune ca votul pentru regulamente sa fie unul "deschis". Astfel, deputatii vor vota prin ridicare maini, iar senatorii cu ajutorul cartelelor, dar cu mentiunea ca se va verifica ulterior modul in care a votat fiecare in parte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.