Emil Boc a fost reales de catre delegatii de la Conventia Nationala a PDL in functia de presedinte al partidului, cu 868 de voturi, in timp ce Vasile Blaga a obtinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu - 24 de voturi.

"Simt o mare onoare si o imensa responsabilitate pe care mi-ati dat-o mie si echipei PDL. Sunt convins ca nu voi dezamagi. Stiu ca votul ma obliga sa mentin victoriile in PDL. Multumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganta competitiei din partid si lui Theodor Paleologu pentru ca a facut posibila o dezbatere democratica. Avem nevoie de Vasile Blaga si Theodor Paleologu in echipa de conducere a PDL. Vom castiga in 2012 impreuna cu Romania si cu romanii", a declarat Boc la aflarea rezultatelor.

  • Declaratiile contracandidatilor

Vasile Blaga l-a felicitat si i-a urat noroc lui Emil Boc.

"Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi o perioada extrem de dificila. Ii garantez lui Emil ca niciunul dintre cei care am depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie de o echipa puternica, unita pentru binele acestui partid", a declarat VAsile Blaga, dupa ce a pierdut sefia PDL.

"Nici cei care m-au votat pe mine nu vor pleca din PDL. Stiu ca multi ar fi vrut sa ma voteze astazi, dar au votat util. Luati-va revansa maine
", a declarat Paleologu, care a obtinut doar 24 de voturi, transmite MEDIAFAX.

  • Boc ar putea fi schimbat de la Guvern

Premierul Emil Boc ar putea fi schimbat de la sefia Guvernului in perioada urmatoare, dupa ce a obtinut un nou mandat de presedinte al PDL.

Potrivit surselor citate, unii dintre sustinatorii lui Emil Boc in cursa pentru sefia PDL considera ca ar fi bine pentru partid ca Boc sa ramana presedinte, fara a fi si premier.

Altii considera ca exista riscul ca un nou Guvern sa nu treaca de votul Parlamentului, daca Emil Boc ar renunta la functia de premier.

Sursele citate au aratat ca seful statului ar dori, insa, un alt Guvern si de aceea nu a renuntat la ideea schimbarii lui Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.