Acesta este opinia liderului PC, Dan Voiculescu, care crede ca in curand Traian Basescu ar putea anunta alte taieri salariale si scumpiri.

Potrivit lui Voiculescu, totul se datoreaza imprumutului FMI, care ne afunda tot mai tare in datorii.

Potrivit sefului PC, Romania datoreaza la ora actuala 92 de miliarde de euro. “Conform datelor oficiale ale BNR, datoria publica externa a ajuns la 92 de miliarde de euro, adica o povara de 4500 de euro pentru fiecare roman, de la nou-nascuti la pensionari!”, scrie Voiculescu pe blog.

El este de parere ca un imprumut este doar daca este investit eficient si asigura beneficii mai mari decat costurile.

  • De ce se implica FMI in deciziile economice ale Romaniei?

Din pacate, guvernul Boc nu stie sa investeasca si incearca sa isi camufleze incompetenta rostogolind imprumuturile. Implicarea tot mai intensa a delegatiei FMI in deciziile macro-economice din Romania este de alarmanta. FMI nu actioneaza astfel decat in cazurile disperate. Nu exclud ca, in ritmul actual de indatorare, Traian Basescu sa anunte, mai devreme sau mai tarziu, noi reduceri de salarii si pensii. In acest moment functionam in schema clasica a falimentului: datorii si dobanzi uriase, consum si productie reduse, investitii ineficiente. Pentru a evita un dezastru economic si social fara precedent, avem nevoie urgent de un Plan National de Investitii Strategice si de masuri concrete de sustinere a producatorilor romani. Altfel, dupa regimul Basescu-Boc nu va mai ramane decat un potop de datorii imposibil de achitat”, sustine Voiculescu.
  • FMI, "isterizat" de companiile "capusa" ale statului

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.