Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata, comentand impasul in negocierile cu FMI, ca atat Guverul, cat si FMI, sunt imprevizibele, el apreciind ca Guvernul este singurul responsabil de situatie.

"Atat Guvernul, cat si, intr-o anumita masura, si FMI, sunt imprevizibile. Din partea Guvernului insa, care e singurul responsabil - el, nu FMI - eu nu astept nimic bun si cred ca sunt putini cei care asteapta ceva bun", a spus Antonescu, raspunzand unei intrebarile legate de impasul in negocierile cu FMI, citeaza MEDIAFAX.

Antonescu a mai spus ca, spre deosebire de Grecia, Romania trebuie sa-si mentina obiectivul de a adera la zona Euro.

"Eu credca noi trebuie sa continuam sa ne mentinem obiectivul (de a adera la Euro, n.r.) numai ca nu se poate realiza un asemenea obiectiv cu un asemenea guvern", a spus Antonescu.

  • El a apreciat ca impasul in negocierile cu FMI este un semnal de alarma

"Eu cred ca da (este un semnal de alarma, n.r.) insa zilnic si eu si ceilalti colegii din opozitie tragem aceste semnale de alarma", a spus Antonescu.

Delegatia FMI si Guvernul nu au ajuns inca la o intelegere privind societatile de stat care urmeaza sa fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului si nivelului de reducere a contributiilor de asigurari sociale, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discutiilor.

"Negocierile s-au blocat si de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intentie, care trebuia formulata astazi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea sa privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autoritatile vor si ca decizia privind reducerea CAS sa fie adoptata mai repede, pe fondul incasarilor bune din primul trimestru, desi initial se vorbise ca masura sa fie anuntata dupa mijlocul anului. Din aceste motive s-a amanat si intalnirea cu presedintele Basescu", au declarat sursele citate.

Prin scrisoarea de intentie precedenta, autoritatile romane s-au angajat sa elaboreze pana la finele lunii aprilie lista cu societatile de stat care vor fi privatizate, reorganizate sau lichidate.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

  • Premierul Emil Boc a anuntat ca aceasta lista cu societatile de stat care vor fi privatizate va fi intocmita pana la sfarsitul lunii iunie

"Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurarea unor companii de stat, vanzarea unor pachete minimale de actiuni ale unor companii de stat Transgaz, Transelectrica si Romgaz, acolo unde procedeele au inceput deja", a spus Boc.

Surse apropiate negocierilor au declarat in vineri dimineata ca intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si delegatia FMI, programata initial pentru vineri, la ora 15:00, a fost amanata pentru sambata, cand concluziile evaluarii vor fi aproape definitivate, informatie transmisa ulterior chiar de Presedintie.

Din practica misiunilor anterioare, intalnirea cu seful statului are loc la finalul negocierilor, dupa ce delegatia FMI si autoritatile romane ajung la un acord asupra formei scrisorii de intentie.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.