Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca, daca e nevoie, il va invita si pe presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, in Ferentari sau la Caracal, pentru a-i arata ceea ce s-a reusit sa se rezolve in privinta problematicii romilor, dar si ceea ce nu s-a facut.

Vanghelie a facut aceasta declaratie cu ocazia lansarii, la Romexpo, a cartii "Roma - A european minority. The Challenge of diversity", al carei coautor este vicepresedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, prezent la eveniment.

"Vicepresedintele Swoboda a venit cu o carte unde este inclusa Romania, cu problematica cu care se confrunta Romania, cu care se confrunta aceasta etnie a romilor. Cred ca noi avem o obligatie ca partid social-democrat sa demonstram Bruxelles-ului ca ne intereseaza sa rezolvam aceasta problema. Si daca avem probleme, si daca anumite autoritati, anumiti lideri din Europa poate inteleg gresit anumite lucruri sau se inteleg asa din cauza disfunctionalitatilor intre anumiti presedinti de stat, cred ca avem obligatia sa invitam pe absolut oricine in Romania, sa demonstram ceea ce am incercat sa facem, ceea ce nu am reusit sa facem, ceea ce nu a facut, si sa spunem ca dorim sa facem, de acum incolo, lucrurile cum trebuie", a spus Vanghelie, citat de MEDIAFAX.

El a adaugat ca, daca este nevoie, il va invita in Romania, respectiv in Ferentari sau la Caracal, pe presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

"Si daca e nevoie il invitam si pe domnul presedinte Sarkozy, fie in Ferentari, fie in Caracal, oriunde este nevoie in Romania si putem sa-i spunem ca suntem o familie mare social-democrata, ca il avem pe vicepresedintele Swoboda alaturi de noi si impreuna cu familia noastra (social-democrata - n.r.) incercam sa rezolvam problema si in Romania, si in intreaga Europa", a adaugat Vanghelie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.