Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca deciziile Curtii Constitutionale la sesizarile USL privind Codul de dialog social si salarizarea profesorilor sunt politice.

Ponta a spus ca deciziile din ultima vreme ale Curtii Constitutionale la sesizarile formulate de PSD si PNL sunt politice.

"Nu e nicio mirare pentru noi ca sunt decizii politice. Pe viitor, solutia este una singura: schimbarea structurii Curtii Constitutionale si numirea judecatorilor din randul magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in locul actualilor judecatori, numiti politic. Traian Basescu a reusit sa distruga si aceasta institutie a statului roman, asa ca se impune s-o reconstruim, pe alte baze decat cele politice", a declarat presedintele PSD.

Curtea Constitutionala (CC) a stabilit, miercuri, ca sunt constitutionale Legea Dialogului Social si Legea de salarizare in 2011 a personalului didactic, adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului, fiind respinse sesizarile parlamentarilor Opozitiei, transmite MEDIAFAX.

Guvernul si-a asumat in 18 aprilie raspunderea in fata Parlamentului pe Legea privind salarizarea in 2011 a personalului didactic si pe Legea de Dialog Social.

Cele doua legi au fost contestate la Curtea Constitutionala de 110 deputati ai grupurilor parlamentare PSD si PNL, sesizarile au fost luate in discutie miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.