Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si senatorul UDMR Gyorgy Frunda au prezentat mai multe cazuri in care ar fi fost santajati de jurnalisti, marti, la o intalnire cu organizatiile neguvernamentale din domeniul presei, unde s-a discutat despre un proiect de Lege a presei.

  • Cazul Anastase

Roberta Anastase a povestit ca, in campania prezidentiala, a ramas "siderata" cand i s-a cerut din partea unei televiziuni din Prahova 50.000 de euro pentru a nu fi atacat PDL-ul.

"Dragos Patrar, celebru de acum, a aparut la televizor si a spus: PDL, inainte de a incepe campania electorala, ca sa nu-i atac in campanie, trebuie sa-mi dea 50.000 de euro", a precizat Anastase ziaristilor dupa intalnirea cu ONG-urile, aratand ca este vorba de postul de televiziune Prahova TV.

Anastase a explicat ca a ramas "siderata", s-a enervat si s-a gandit sa-l actioneze pe cale penala, plangandu-se ca, potrivit prevederilor in vigoare, nu poate sa reactioneze, transmite MEDIAFAX.

Ea a mai spus ca nu a avut nicio posibilitate sa reactioneze nici in cazul site-ului Cotidianul.ro, care a scris despre ea ca are datorii la stat, dar si despre implicarea familiei sale in afaceri cu petrol.

  • Cazul Frunda

Senatorul UDMR Gyory Frunda a spus, la randul sau, ca in presa sunt oameni care isi castiga painea din calomniere, adaugand ca un director de ziar i-a spus ca are fotografii cu el alaturi de o tanara domnisoara. "I-am spus ca era vorba de fiica mea. Trebuia sa-l las sa o publice si, apoi, sa-l fi dat in judecata", a mai spus Frunda.

Senatorul UDMR a mai aratat ca a fost acuzat de unii jurnalisti ca ar fi fost colaborator al fostei Securitati, desi el avea decizie de necolaborare, si a spus ca nu avea rost sa-i actioneze in judecata.

Frunda a pledat pentru elaborarea unei legi a presei care sa reglementeze anumite situatii, o lege preventiva care sa-i apere pe cei de buna credinta, conform normelor europene. El a apreciat ca, daca exista o lege a presei, nu ar fi aparut articolul in care era acuzat de colaborare cu fosta Securitate.

Roberta Anastase a spus si ea ca trebuie sa existe reglementari in domeniu, deoarece sunt "asa-zisi jurnalisti care, pe bani, executa comenzi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.