Cei aproape 300 de euro pe care euroobservatorii romani ii primesc pentru fiecare zi de activitate in Parlamentul European nu le sunt de ajuns.

Alesii romani trimisi la Bruxelles si Strasbourg sa faca lobby pentru integrarea tarii noastre in UE se plang ca nu le ajung banii pe care PE i-a alocat pentru acest tip de activitate. Senatorul PSD Corina Cretu se lamenta, ieri, pe holurile Casei Poporului, ca Legislativul de la Bucuresti i-a uitat pe euroobservatori, explicand ca a fost nevoita sa plateasca 800 de euro pentru patru zile de cazare, in conditiile in care diurna este de 268 de euro. ,Parlamentul Romaniei si-a luat cu totul mana de pe noi si suntem chemati in tara exact cand avem activitate in Parlamentul European. Atunci pierdem si diurna, si 100 de euro pentru ca suntem nevoiti sa ne schimbam biletul de avion", povestea Cretu, subliniind ca statul bulgar a angajat chiar cate un sef de cabinet pentru reprezentantii sai in Legislativul european.

Nici ceilalti parlamentari romani arondati pe langa PE nu s-au aratat foarte multumiti de situatia lor. ,Nu e nici o fericire, toate cheltuielile le platim din banii nostri, decontarea facandu-se dupa doua saptamani", spunea liberalul Nicolae Vlad Popa. Colegul sau, senatorul Adrian Cioroianu, incerca sa explice ca suma primita de la PE este foarte usor de cheltuit, intrucat euroobservatorii romani sunt obligati, pentru a face lobby pentru aderare, sa participe la tot felul de evenimente in afara lucrarilor propriu-zise, pentru care trebuie sa scoata bani din buzunar.

Cioroianu arata ca alesii nostri trebuie sa mearga la tot felul de concerte sau piese de teatru, astfel incat sa poata sta pe indelete de vorba cu parlamentarii europeni, lucru pe care nu-l pot face in timpul zilei, cand programul este extrem de incarcat. "Sunt tot felul de mese rotunde, la care vin oameni importanti si la care se plateste intre 15 si 50 de euro. Trebuie sa dai banii astia, pentru ca este o forma de socializare. In plus, in buget, aceste sume sunt trecute la capitolul activitatilor de promovare... Nu poti sa te duci intr-un tricou cu Che Guevarra! Adica poti, daca vrei sa faci circ...", a incercat Adrian Cioroianu sa explice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.