Deputatul PNL Horea Uioreanu ii cere premierului Emil Boc demiterea ministrului Sanatatii, Cseke Attila, pentru "grave prejudicii aduse starii de sanatate a romanilor", considerand ca rationalizarea sistemului medical trebuie sa inceapa cu ministrul in functie.

"Ii solicit prim-ministrului Emil Boc sa-l demita pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila , pentru grave prejudicii aduse starii de sanatate a romanilor. Concomitent, premierul trebuie sa demonstreze ca este interesat de ceea ce se intampla in tara si sa respecte autonomia locala. Premierul Emil Boc este de parere ca in ultimii 20 de ani nimeni nu a spus lucrurilor pe nume si ca «doar s-a incarcat factura la sanatate, s-au cheltuit multi bani si nimeni nu a venit sa rationalizeze». In acest context, il rog pe domnul prim-ministru sa demareze necesara «rationalizare» a sistemului de sanatate prin demiterea subordonatului sau, ministrul de resort Cseke Attila", sustine Horea Uioreanu, citat de MEDIAFAX.

Uioreanu considera ca Cseke Attila trebuie "rationalizat" si demis si pentru ca "a desfiintat spitalele fara o verificare la fata locului si cu incalcarea legislatiei in vigoare".

Prima victima a reformei Sanatatii: A murit in fata spitalului

"Domnia sa nu doar ca nu a cerut acordul autoritatilor locale care aveau in subordine aceste institutii, dar a ignorat total solutiile propuse de acestea. Cel mai elocvent ramane cazul spitalului din Mociu, care putea fi salvat de la desfiintare", afirma Horea Uioreanu.

  • Boc: Cseke nu e perfect, dar e bun si asa

Ministrul Sanatatii nu este perfect, dar si-a asumat procesul de restructurare stiind ce oprobriu isi atrage, intr-un domeniu care trebuia reformat de zece ani si care a fost blocat de diferite interese. [Boc ii ia apararea ministrului Sanatatii]

El a sustinut ca situatiile celor doi barbati decedati in drum spre spitale inchise denota desincronizari la nivel local in chemarea ambulantelor, dar ca nu exista o legatura directa intre decesul persoanelor si inchiderea spitalelor.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Nu a existat o legatura directa intre decesul acestor persoane si desfiintarea spitalelor", a spus Boc.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze ministrului Sanatatii, Attila Cseke, in aceste cazuri, seful Guvernului a raspuns ca ministrul nu este "perfect", dar ca acesta si-a asumat reforma sistemului stiind ce "oprobriu" isi atrage si ca s-a facut tot ce era omeneste posibil in conditiile date.

Ponta: Pacat ca nu e Udrea la Sanatate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.