Ministrul Teodor Baconschi a declarat ca i-a propus secretarului general al UMP, partidul de guvernamant din Franta, un protocol de colaborare cu PDL, ambele formatiuni facand parte din aceeasi familie politica a popularilor europeni.

"PDL si UMP fac parte din aceeasi familie politica a Partidului Popular European. I-am prezentat domnului Cope, secretarul general al UMP, un proiect de protocol de cooperare intre cele doua formatiuni", a declarat Baconschi pentru MEDIAFAX.

Ministrul a spus ca acest proiect de protocol "va intra in studiu". "Avem viziuni comune asupra afacerilor europene si este important ca pe viitor sa existe o punte solida de legatura intre cele doua organizatii. Este un protocol standard. Toate partidele politice din fiecare familie politica din Europa isi bazeaza relatia pe asemenea documente", a mai spus ministrul care s-a intalnit, la Paris, cu secretarul general al UMP, Jean-Francois Cope.

Uniunea pentru o Miscare Populara (Union pour un Mouvement Populaire - UMP) este o formatiune politica de dreapta din Franta, infiintata la 23 aprilie 2002 pentru a sustine candidatura lui Jacques Chirac pentru un al doilea mandat in functia de presedinte al Frantei.

Primul presedinte al formatiunii a fost Alain Juppe, in prezent ministru al Afacerilor Externe. Juppe a demisionat la 16 iulie 2004. Succesorul sau, a fost ales pe 28 noiembrie 2004, in persoana lui Nicolas Sarkozy. Dupa ce acesta a devenit presedintele Frantei postul de presedinte al partidului este indeplinit de catre Jean-Claude Gaudin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.