Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), vrea sa contracteze lucrari de proiectare si constructie a unei sali polivalente de 20.000 de locuri in Bucuresti, proiect estimat la 50 milioane euro, fara TVA.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunt de intentie al CNI.

Proiectul va fi finantat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, si alte surse legal constituite.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii ministerului au declarat ca proiectul ar putea fi dezvoltat in sectorul 2 al Capitalei.

MDRT si-a propus sa construiasca 30 de sali polivalente prin CNI, in perioada 2011-2016, valoarea estimata a investitiior totalizand peste 1,3 miliarde de lei (aproximativ 320 milioane de euro), potrivit unui proiect de hotarare de Guvern initiat de institutie.

CNI a fost infiintata in 2001 si executa programe de interes public sau social in domeniul constructiilor, in conformitate cu strategia MDRT. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale precum si construirea si reabilitarea de asezaminte culturale. In perioada 2001-2010, CNI a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse in 11 programe de investitii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.