PE a primit corespondenta de la autoritatile judiciare austriece si slovene legat de cazurile europarlamentarilor despre care a relatat Sunday Times, iar "o scrisoare oficiala din partea autoritatilor romane este asteptata in cel mai scurt timp", anunta Legislativul european.

  • Suntem singurii care nu au raspuns inca oficial

"Presedintele PE, Jerzy Buzek, se afla in contact direct cu autoritatile nationale din statele membre relevante. Intre timp, Parlamentul European a primit corespondenta de la autoritatile judiciare austriece si slovene cu privire la aceste cazuri. O scrisoare oficiala din partea autoritatilor romane este asteptata in cel mai scurt timp de asemenea", a precizat, joi, Serviciul de presa al Legislativului european.

PE a anuntat ca "pentru a salvgarda toate probele, birourile deputatilor implicati in aceste cazuri au fost incuiate si se afla sub paza pana cand autoritatile judiciare din statele membre se prezinta pentru a face investigatii".

Buzek va face, joi, propuneri pentru consolidarea regulamentului intern al Legislativului, pornind de la dezvaluirile publicatiei.

"Astazi, in sedinta Conferintei Presedin?ilor, voi discuta in detaliu cu liderii grupurilor politice cum intarim normele si regulile pentru a face fata intereselor externe", a spus el, transmite MEDIAFAX.

Pe de alta parte, presedintele PE s-a intalnit miercuri cu reprezentan?ii organizatiei Transparency International.

"Intotdeauna am crezut in statul de drept si transparenta vietii publice. Oficialii corupti sunt un pericol la adresa democratiei. Trebuie sa manifestam o politica de zero toleranta fata de orice forma de coruptie. Sunt responsabil pentru integritatea Parlamentului European si sunt hotarat sa apar aceasta integritate", a spus el, dupa intalnire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.