Executivul de la Budapesta se muta in Palatul Victoria

Ministrii romani si cei maghiari se vor aseza, astazi, la aceeasi masa din Palatul Victoria pentru o sedinta comuna de guvern. 17 componenti ai cabinetului ungar sosesc la Bucuresti pentru a lua, impreuna cu omologii din cabinetul Tariceanu, o serie de decizii in domenii dintre cele mai diverse, de la educatie si cercetare pana la infrastructura si mediu. Fiind vorba de o premiera, romanii s-au straduit sa fie atenti la toate detaliile, in asa fel incat oaspetii din tara vecina, atat ministri, cat si ziaristi care ii vor insoti, sa se simta bine.

Vicepremierul Marko Bela a spus ca astazi se vor semna o serie de acorduri si memorandumuri si se va conveni asupra corelarii Planurilor Nationale de Dezvoltare ale Romaniei si Ungariei.

Calculatoare si sapun pentru musafiri

La Palatul Victoria se faceau ieri pregatiri speciale: se aranja sala pentru sedinta comuna, se asezau scaune si se faceau preparative pentru ca presa sa poata transmite de la fata locului detalii despre reuniunea interguvernamentala. Ca sa nu ne facem de ras in fata musafirilor, executivul a alocat cinci miliarde si jumatate de lei pentru organizarea intalnirii. Si tot din acelasi motiv, de aceasta data fata de presa straina, s-a decis ca Biroul de presa de la Palatul Victoria, in care pana ieri adastau patru faxuri jigarite, dintre care doar doua functionau, si un televizor care isi daduse obstescul sfarsit, sa fie dotat "temporar" cu patru televizoare, faxuri noi si calculatoare. Se lucra de zor si in zona grupurilor sanitare, unde au fost instalate rezervoare noi la WC-uri si dozatoare de sapun. Nu de alta, dar pe langa ministrii straini si oficialii care ii insotesc sunt asteptati si multi jurnalisti maghiari, vreo 20 de gazetari nemti si chiar o echipa de la o televiziune suedeza.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.