Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat referitor la mentiunile la adresa sa din telegramele Wikileaks, ca nu a avut negocieri secrete cu Traian Basescu, ca exprimari de genul "I'm number one" nu corespund stilului sau de conversatie si ca il amuza ca ar fi "ranchiunos".

"Nu e stilul meu de conversatie si, cu atat mai putin, «I'm number one»... nu cred. Dar, din punct de vedere al ceea ce i-am spus domnului Basescu in repetate randuri, i-am spus-o si in 2005, si in 2006, si in 2007, i-o spun si astazi: i-am spus ca acest mod de a conduce Romania ca lider al unui singur partid si neindeplinirea sarcinilor obligatorii, constitutionale, de a fi presedintele tuturor romanilor si de a avea un dialog decent si cu opozitia si cu puterea reprezinta un lucru inacceptabil si ca atata vreme cat va avea aceasta pozitie va avea din partea noastra intreaga adversitate, mergand pana la solutia extrema de suspendare", a spus Geoana.


El a mai spus ca este adevarat ca a avut cu europeni si cu americani discutii despre un proiect national. "Cred cu tarie ca avem nevoie de un proiect care sa ne adune. Tema mea de campanie a fost ideea de unire si de a lucra impreuna, nu prin divizare", a adaugat el.

"Din punctul meu de vedere si ceea ce mi-aduc aminte ca a fost in 2007, am spus foarte clar ca, daca presedintele va continua aceasta metoda blestemata de a ne invrajbi unii pe altii, de a nu-si respecta obligatiile constitutionale (...) faptul ca nu pune un prim-ministru de la cei care au majoritatea in Parlament reprezinta o chestiune de suspendare, dar nici gand si sub nicio forma sa existe negocieri secrete pentru nu stiu ce", a mai spus Geoana, citat de MEDIAFAX.

"Intre ceea ce spune o telegrama si realitatea istorica a faptului ca Basescu a fost suspendat si ca s-a implinit ceea ce i-am spus... I-am spus: daca vei continua sa nu iti indeplinesti rolul de presedinte al tuturor romanilor, vei pati soarta suspendarii si vei ramane in cele din urma ca o figura care nu si-a facut datoria. Deci intre ce spune ambasadorul sau ce spune telegrama asta si ce am facut eu, s-a mers la suspendare, dar i-am spus lui Basescu - si nu in intalniri secrete sau ca nu afla partidul - povesti", a adaugat Geoana.

  • Antonescu: Basescu manevreaza tot

Intrebat ce parere are despre referirile la faptul ca Mircea Geoana s-ar fi intalnit cu Traian Basescu sau despre dosarele lui Adrian Nastase, Crin Antonescu a raspuns: "Si aici ce avem nou? Avea cineva, basist sau antibasist, avea cineva indoiala ca domnul presedinte dirijeaza, hotaraste cand se deschid dosare, cand se inchid dosare? Eu, unul, nu aveam niciun fel de indoiala. Daca vreti, avem un element nou in sensul ca e o dovada - pana acum se cereau dovezi - dar spectaculos nu e".
Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.