Conflictul dintre liderii PNL si PD din judetul Hunedoara s-a dovedit a fi doar o furtuna intr-un pahar de apa sau un mic santaj din partea liberalilor. Ieri, dupa mai multe intalniri intre conducerile celor doua filiale, liderii PNL au decis sa nu mai rupa protocolul, asa cum amenintasera.

Biroul de Presa al organizatiei judetene Hunedoara a PNL informa, luni, intr-un comunicat, ca, incepand de marti va rupe orice colaborare pe plan local si judetean cu organizatia judeteana Hunedoara si organizatia locala Deva ale Partidului Democrat. Atat la nivel local, cat si la nivel central, toata lumea a inceput sa se agite in tabara democrata si nici liberalii de la Bucuresti nu au fost prea linistiti. Sefii de la centru, care avusesera deja o zi cu multe suturi in glezna, la sedinta Consiliului National de Coordonare al Aliantei, au incins telefoanele, incercand sa detensioneze rapid situatia. Pana la urma, au reusit, dupa medierea prefectului judetului, Cristian Vladu (PD).

"Nu trebuia sa se intample asa, dar in politica este ca in dragoste, te mai certi, te mai impaci. Posturile care revin PNL, conform protocolului de colaborare incheiat intre PNL si PD Hunedoara, au fost reconfirmate, deci nu mai exista nici o problema", a spus ieri, multumit, liderul PNL Hunedoara, Mircia Muntean. Posturile pentru care liberalii i-au amenintat pe democrati cu divortul sunt cele de director executiv la Directia de Cultura si Culte, de director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Munca, de director tehnic la Compania Nationala a Huilei din Petrosani si de viceprimar al comunei Bucuresci.

Democratii pregatesc razbunarea

Surse din cadrul PD Hunedoara ne-au declarat ca liderii democrati din judet sunt extrem de suparati pe Mircia Muntean, chiar daca au acceptat o intelegere cu acesta. Unii dintre ei, ne-au declarat sursele citate, se gandesc sa-i plateasca polita, in cel mai scurt timp. Aceeasi stare de spirit exista si la multi dintre liderii bucuresteni ai PD, care considera gestul liberalilor un nou afront, dupa recentele atacuri la adresa PD, lansate de Ludovic Orban.

Prefectul Cristian Vladu, care este si vicepresedinte al PD Hunedoara, a incercat, in stil Boc-Tariceanu, sa minimalizeze scandalul. "Liderii PNL Hunedoara ar fi trebuit sa ne informeze despre aceste probleme, sa comunice cu noi. Nu a fost un conflict intre liberali si democrati, ci o lipsa de comunicare. Dialogul dintre noi rezolva totul, orice problema. Am stabilit ca de acum incolo sa avem cel putin la doua saptamani discutii intre liderii Aliantei din judetul Hunedoara", a spus el. In schimb, seful sau pe linie de partid, vicepremierul Gheorghe Pogea (presedintele PD Hunedoara), nu s-a ferit sa-si arate supararea.

El a spus ca liberalii nu au procedat corect cand au decis sa rupa protocolul de colaborare dintre PNL si PD in judetul Hunedoara si ca liderii PNL ar fi trebuit sa discute mai intai cu conducerea PD din judet si apoi sa anunte ca rup protocolul de colaborare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.