Vizita lui Traian Basescu in Coreea de Sud nu a fost lipsita de surprize placute pentru seful statului.
La sediul Palatului Prezidential din Seul, Traian Basescu a avut parte de o ceremonie de primire speciala, pentru ca, pe langa militari, au fost prezenti si soldati imbracati ca pe vremea dinastiilor care au condus aceasta tara. Mai mult, seful statului roman a fost intampinat si de un grup de aproximativ 50 de copii coreeni, care au fluturat steagurile celor doua tari si l-au imbratisat.

Presedintele, Cetatean de Onoare al orasului Seul

Presedintele Basescu si omologul sau coreean Roh Moo-Hyun s-au plimbat prin curtea Palatului Prezidential intr-o limuzina decapotabila, special procurata pentru aceasta ocazie.

Tot ieri, presedintele Traian Basescu a devenit Cetatean de Onoare al orasului Seul, in cadrul unei ceremonii desfasurate la primarie.

Momentul l-a facut pe seful statului sa-si aminteasca de "vremurile bune" cand era primarul Capitalei: "Am venit la Primaria din Seul cu emotie pentru ca inima mea a ramas la primarie. Stiu cat de important este titlul de cetatean de onoare al unui oras pentru ca eu, in doua mandate, nu l-am dat nimanui".

La finalul ceremoniei, orchestra de camera prezenta la festivitate i-a facut presedintelui roman o dedicatie care sa-i aminteasca de casa: melodia "Fetite dulci ca-n Bucuresti".

Sistem anti-inundatii

Compania Samsung Corporation intentioneaza sa dezvolte in Romania un sistem care sa permita avertizarea autoritatilor inaintea producerii unor cataclisme naturale, de genul inundatiilor, si va dezvolta in acest sens un centru-pilot la Targoviste. Seful statului roman s-a intalnit ieri la Seul cu reprezentantii acestei companii si a discutat cu ei si despre introducerea in Romania a autobuzelor cu aer comprimat care au ca efect, in primul rand, reducerea poluarii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.