Viorel Hrebenciuc, maestrul negocierilor de culise al PSD, se considera lobby-istul Romaniei la Uniunea Europeana. Desi este, de doi ani, presedintele Comisiei parlamentare de negocieri cu UE si seful delegatiei romane la Consiliul Europei, Hrebenciuc nu este euroobservator pentru ca nu a indeplinit conditiile de selectie.

"Nu sint euroobservator, pentru ca nu m-a interesat. Sint presedintele Comisiei parlamentare de negocieri cu UE din anul 2003. De atunci sint si seful delegatiei romane la Consiliul Europei si, in aceasta calitate, tratez cu diplomatii europeni interesele Romaniei. Da, fac lobby tarii", a declarat ieri liderul PSD. Hrebenciuc a respins ideea incompatibilitatii sale cu aceasta pozitie: "As fi fost incompatibil doar daca eram ministru, asa cum a fost, la un moment dat, Mona Musca. Eu sint doar deputat". Referitor la problemele de imagine pe care le-a acumulat de-a lungul celor 15 ani de ocupare a diferite functii in guvern si Parlament, Hrebenciuc a spus ca acestea "sint povesti" care nu pot afecta pozitia sa prezenta.

Hrebenciuc a selectat euroobservatorii PSD

Contrar opiniilor sale, colegii lui Hrebenciuc din partid ne-au spus ca acesta nu a candidat la calitatea de europarlamentar pentru ca nu a corespuns criteriilor valorice propuse de Partidul Socialistilor Europeni (PES) pe baza carora liderii PSD au incercat sa faca selectia celor 12 parlamentari social-democrati trimisi la Bruxelles si Strasbourg. Un fost ministru al Cabinetului Nastase a recunoscut ieri ca cei de la PES au propus PSD ca, printre altele, selectionatii sa nu aiba probleme de imagine, respectiv numele lor sa nu fie implicate in scandaluri de coruptie. Alte conditii avansate de PES: cunoasterea a doua limbi straine, bun comunicator, specialist intr-un domeniu, personalitate reprezentativa pentru Romania.

Fostul ministru al Integrarii Vasile Puscas care, paradoxal, nu este euroobservator, si-a amintit ieri ca Hrebenciuc a fost seful comisiei din partid care i-a selectat pe cei 12 parlamentari PSD. "Nu eu am fost seful, ci Dan Mircea Popescu, dar am fost si eu in comisia de selectie", a replicat Hrebenciuc.

Hrebenciuc a fost suspectat de implicare in acte de coruptie chiar de catre OLAF (Oficiul European Antifrauda).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.