Vicepreseditele PSD nu crede ca din politica trebuie sa iesi cu picioarele inainte

Ion Iliescu devine din ce in ce mai indezirabil pentru conducerea PSD. Dupa ce Mircea Geoana l-a criticat pentru declaratiile sale si l-a amenintat cu sanctiuni, acum vicepresedintele Ioan Rus vrea sa-l trimita la pensie. Rus, liderul grupului de la Cluj si o voce importanta in partid, a declarat intr-un interviu acordat BBC, ca nu este de acord cu afirmatia lui Iliescu ca va iesi din politica cu picioarele inainte.

Cat despre eventualele ambitii ale fostului presedinte de a redeveni sef in PSD, Rus spune ca Ion Iliescu este foarte apreciat in partid. "Insa de aici si pana la a-l vota, este o distanta pe care n-o parcurg oamenii, si s-a demonstrat acest lucru la ultimul congres. Lumea nu mai vrea un presedinte ca Ion Iliescu".

Mai exact, Rus ii transmite lui Iliescu sa nu mai incerce sa se eternizeze in functii de conducere pentru ca va ajunge sa fie "huiduit". "Nu poti sa fii in echipa nationala permanent. Chiar Hagi daca te numesti, joci in echipa nationala pana la un moment dat, apoi te retragi. Nu poti sa fii permanent in echipa nationala, pentru ca daca iti doresti acest lucru ajungi de te huiduie tribunele", este mesajul metaforic pe care vicepresedintele PSD il transmite lui Iliescu.

"Nu cred ca din politica se iese numai cu picioarele inainte", a adaugat el, dand exemplul premierului spaniol Jose Maria Aznar si a cancelarului Gerhard Schroeder, care si-a anuntat retragerea. "A fost o perioada de varf a propriei existente, in care ai dat maximul din ce-ai avut, ai facut o treaba buna, totusi se pune problema la un moment dat sa vina alta generatie, alti oameni, iar tu cu experienta ta trebuie sa-i sprijini, nu sa incerci sa-i elimini ca sa te asezi tu", a detaliat Rus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.