S-au gasit amandoi: doi oameni la fel de ingusti in gandire, la fel de dornici de putere absoluta. Si, repet, pentru noi prietenia dintre Basescu si Viktor Orban e un pericol pentru noi ca tara si ca pozitie in Europa", a spus Ponta.

El a apreciat ca propunerea avansata de presedintele Traian Basescu privind introducerea in Constitutie a unei prevederi care sa limiteze la 3% deficitul bugetar este "o uriasa prostie", de care "numai la Viktor Orban a vazut", informeaza MEDIAFAX.

"Prevederea de 3% deficit in Constitutie e o uriasa prostie, cred ca i-a fost inspirata de noul sau prieten, Viktor Orban, ca am vazut ca si Viktor Orban vrea sa modifice Constitutia. Deficitele si, in general, economia nu tin cont de deciziile politice ale lui Basescu.

O prostie de genul asta numai la Viktor Orban am vazut si am vazut ca Traian Basescu, in Europa, in afara de Viktor Orban, nu mai are niciun fel de partener, nimeni nu mai vrea sa stea de vorba cu el", a adaugat Ponta.


Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca Traian Basescu le-a prezentat liderilor PDL propunerile de modificare a Constitutiei pe care vrea sa le prezinte Parlamentului legate de referendum, suspendarea presedintelui, deficitul bugetar de maximum 3%.

"Am discutat despre schimbarile in Constitutie pe care doreste presedintele sa le prezinte Parlamentului cat de curand. Aceste prevederi se refera la referendum, la suspendarea presedintelui, la responsabilitatea Parlamentului privind suspendarea presedintelui, la responsabilitatea fiscala si la prevederea in Constitutie a unui deficit maxim de 3%", a declarat Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.