Noul Guvern va trebui in urmatoarele saptamani sa nominalizeze si persoanele pentru functia de prefecti si subprefecti. Distributia acestor functii se va face conform intelegerilor intre PNL, PD, PUR si UDMR, insa pana acum nu s-a ajuns la un calcul clar. Doar UDMR are stabilite solicitarile in acest sens. Potrivit vicepresedintelui Verestoy Attila, numirea unui prefect maghiar in Covasna este o prioritate, iar Uniunea ar mai dori si prefecturile de la Bistrita-Nasaud, Arad, Maramures, si una dintr-un judet din sudul tarii. Reprezentanti ai PUR au declarat recent ca partidul ar putea primi asemenea functii in judetele unde nu are parlamentari. Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat, preluat de Mediafax, ca propunerile ar urma sa se faca dupa votul de investitura al Guvernului.

La Hunedoara, exista zece propuneri din partea PD si PNL, pentru functiile de prefect si subprefect, potrivit Mediafax. Judetul Mures ar putea avea un prefect din partea PNL, care a si nominalizat deja persoana care ar urma sa ocupe acest post: avocatul Ciprian Dobre, presedintele organizatiei municipale Targu Mures. UDMR solicita postul de subprefect, pe care sa il detina in continuare Burkhardt Arpad.

La Bihor au fost nominalizati pentru postul de prefect patru reprezentanti ai Aliantei: doi liberali si doi democrati, noteaza Mediafax. UDMR si-a nominalizat candidatul pentru functia de subprefect: juristul Cseke Attila.

Situatia este destul de dificila la Covasna unde liderii PD, PNL si PUR au anuntat ca vor demisiona daca UDMR va obtine functia de prefect, informeaza Mediafax si Rompres. Surse din cadrul Aliantei DA Cluj, citate de Mediafax sustin ca postul de prefect al judetului Cluj este vizat de consilierul judetean Mihail Hardau, presedinte al PD Cluj-Napoca, iar pentru cel de subprefect exista doua variante, ambele din partea PNL: fostul deputat Anton Ionescu sau consilierul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Mircea Chertes.

UDMR a propus in Harghita o singura persoana pentru functia de prefect al judetului - actualul subprefect Dezsi Zoltan, iar filialele judetene ale PNL si PD au cate patru nominalizari pentru aceasta functie.

Senatorul Radu Berceanu, presedintele PD Dolj, a declarat ieri pentru Rompres ca, potrivit stadiului actual al negocierilor dintre cele doua organizatii judetene, postul de prefect va reveni PD, in persoana consilierului judetean Nicolae Giugea, vicepresedinte al filialei. La Botosani, functia de prefect ar putea reveni PNL, iar cea de subprefect PD, informeaza Mediafax. La Vaslui, potrivit aceleiasi surse, postul de prefect al judetului Vaslui ar putea reveni PNL, iar cel de subprefect PD, dar reprezentanti ai PUR sustin ca functia de prefect ar putea reveni partidului lui Voiculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.