Lideri ai PSD au acuzat, la sedinta BPN de miercuri, ca fostul presedinte al formatiunii Mircea Geoana ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme in interiorul PSD, sustin surse din conducerea social-democrata.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, ca la discutia despre sanctionarea lui Ion Toma, mai multi vicepresedinti au ridicat problema lui Mircea Geoana, acuzandu-l ca ar pune la cale initierea unei platforme critice in interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Potrivit surselor citate, Adrian Nastase le-ar fi spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada.

Discutia de la Ramada, potrivit relatarilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, propunerea fiind facuta de Toma.

Sursele citate au aratat ca, potrivit discutiilor din BPN, Geoana i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.

Aceleasi surse au declarat ca, in BPN, Adrian Nastase ar fi aratat si cateva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemultumiti fata de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat in ultima vreme din partid.

Sursele MEDIAFAX au aratat ca majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sanctiunii lui Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid.

"Toata lumea care a vorbit a spus ca asa ceva este inacceptabil. Este clar ca face jocurile altcuiva, ca face jocurile lui Basescu", au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, dupa ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoana, Victor Ponta a propus ca, impreuna cu Adrian Nastase si Ion Iliescu, sa aiba o discutie lamuritoare, luni, atat cu Geoana, cat si cu Toma.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.