Adrian Nastase le-a transmis un mesaj de "La multi ani" tuturor femeilor si le-a invitat sa participe mai activ in viata politica.

Pe langa urarile de rigoare, Nastase le sugereaza doamnelor sa se implice mai mult in viata politica a Romaniei.

Le doresc tuturor femeilor LA MULTI ANI si, cel putin in aceasta zi din an, daca nu in toate cele 365, sper sa fie vesele, fericite si sanatoase. Pe langa aceste cuvinte , va rog sa primiti un gand la fel de sincer: Doamnelor, emanciparea femeii nu se poate realiza daca nu veti participa mai mult la viata politica”, scrie Nastase pe blog.

Nastase se declara un sustinator al egalitatii de gen in societate si sustine miscarile Fundatiei FILIA, care momentan se ocupa de campania “Vrem reprezentare, nu doar flori si martisoare”.

  • Femeile din Romania sunt mai prost platite pentru aceeasi munca.
  • Femeile din Romania constituie majoritatea angajatilor din sectoarele bugetare cu salariile cele mai mici: asistenta sociala, invatamant, sectorul medical.
  • Femeile din Romania au risc de saracie mai crescut decat barbatii.
  • Femeile din Romania sunt expuse violentei domestice in crestere (aproape dubla fata de 2005-2006).
  • Femeile din Romania indeplinesc majoritatea muncilor in gospodarie - calca, spala, matura, gatesc si a sarcinilor de ingrijire: a copiilor, a batranilor, a bolnavilor - neplatite si nevazute (ocupand un loc « fruntas» in Europa in ore de munca domestica).
  • Politici si bugete pentru asigurarea egalitatii de sanse (garantata prin Legea nr. 202/2002) NU sunt implementate, iar Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati a fost desfiintata.
Cum este sarbatorit 8 Martie in lume?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.