Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la bilantul pe 2010 al Ministerului Public, ca institutiile trebuie sa-si propuna ca, in doi-trei ani, sa nu mai existe niciun Bercea Mondial, despre care uitase cum i se spune, el intreband in sala cum il cheama pe "cel cu fratele" sau, pe "cumatrul".

"Pentru 2011 raman trei mari prioritati - lupta impotriva coruptiei si la nivel inalt, si local, este vorba de cei care influenteaza decizia. Ma refer fara drept de apel la demnitarii statului, fie ca sunt demnitari de rang local sau national, ei sunt cei care practica traficul de influenta. A doua prioritate este evaziunea fiscala, care trebuie combatuta fara menajamente. Cea de-a treia - grupurile locale de crima organizata, asa numite clanuri", a declarat Traian Basescu, citat de MEDIAFAX.

El a amintit ca la bilantul politiei ruga ca in acest domeniu sa "nu stea piatra pe piatra".

"In fiecare judet, daca iei informatii, iti dai seama ca sunt doua, trei clanuri, patru, cinci in judetele mai mari. Sigur, DIICOT a obtinut rezultate exceptionale in 2010, dar cred ca trebuie sa ne propunem ca in doi-trei ani sa nu mai auzim de astfel de organizatii ad-hoc intr-un judet sau in altul. In doi-trei ani sa nu mai avem niciun... Cum il cheama pe asta cu frate-meu? Pe cumatru'... Bercea Mondialul. Sa nu mai auzim de niciun cap de asta care ne rezolva el pe toate, care are influenta de nu i se intampla nimic, desi are zeci de dosare, oameni care probabil isi pot permite sa-si afiseze bogatia fara ca vreo institutie a statului sa-i intrebe ceva", a mai spus seful statului.

El a intrebat de ce politia si procurorii nu reactioneaza in cazul celor care isi afiseaza bogatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.