Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a dat in judecata pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova Diana Severin si pe presedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmatii defaimatoare la adresa sa si a institutiei.

"In cursul zilei de ieri, 1 martie 2011, am inregistrat cererile de chemare in judecata impotriva numitilor Valer Marian - senator PSD, Diana Severin - fost director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova si Vasile Lincu, presedinte al Sindicatului Politistilor si Vamesilor - Pro Lex. Am solicitat instantei sa-i oblige pe acestia sa repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmatii defaimatoare la adresa mea si a institutiei pe care o conduc", se arata intr-o declaratie a presedintelui ANAF transmisa MEDIAFAX.

Potrivit presedintelui ANAF, actiunea este de natura civila, intemeiata pe raspundere civila delictuala.

"Am solicitat despagubiri simbolice de natura materiala, in valoare de 1 leu. Totodata, tin sa mai precizez ca am ales calea actionarii in instantele civile de judecata si datorita faptului ca numitul Valer Marian beneficiaza de imunitate parlamentara, fiind senator", a mai spus Blejnar, citat de MEDIAFAX.

Prima dezvaluire in cazul "piramidei spagilor": Banii ajungeau la seful ANAF

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins de fiecare data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.