Europarlamentarul PDL Cristian Preda ar putea candida la presedintia partidului, la alegerile din mai, daca CNC programat pentru sambata va aproba derogarea de la conditia de vechime prevazuta in Statut, au declarat surse apropiate gruparii Preda-Macovei-Voinescu.

De altfel, cei trei au facut si propunerile de modificare a Statutului pentru introducerea unor criterii de integritate si a unor sanctiuni pentru membrii partidului.

Cristian Preda si Sever Voinescu au fost prezenti, luni, la sedinta BPN al partidului, pentru a sustine propunerile facute la Statut, dar si pentru a solicita ca la Conventia Nationala din mai sa poata candida la sefia PDL si cei care nu au cinci ani vechime in partid, asa cum prevede Statutul.

"Impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu am cerut o derogare ca la congresul din mai sa poata conduce o motiune si o persoana care nu are cinci ani vechime. Pornind de la aceasta modificare, s-a ajuns la ideea ca BPN va face aceasta propunere Consiliului National de Coordonare, astfel incat sa se poata ca la viitoarea intrunire a Conventiei aceasta conditie de vechime sa fie lasata la o parte", a precizat Cristian Preda, la plecarea de la sedinta PDL, transmite MEDIAFAX.

Surse din PDL au precizat ca in BPN s-a decis ca prevederea din Statut referitoare la vechimea minima de cinci ani pentru candidatura la sefia formatiunii sa fie mentinuta, insa sa se faca derogare de la aceasta pentru Conventia Nationala din mai.

Daca derogarea va fi aprobata de CNC, Cristian Preda, care s-a inscris in partid in urma cu doi ani, cand era consilier prezidential, pentru a candida la europarlamentare, va fi cel mai probabil cel care va conduce motiunea sustinuta de membrii mai noi ai PDL, precum Monica Macovei si Sever Voinescu, cei care sunt vazuti si ca apropiati ai presedintelui Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.