Comisiile de politica externa ale Camerei si Senatului au respins-o, ieri, pe Maria Cristina Parvulescu, nominalizata pentru functia de ministru al Integrarii al guvernului Tariceanu. Juna si blonda membra a Partidului Democrat (care a aparut la audieri intr-un costum-taior mini) nu a putut decat sa recite, in fata parlamentarilor, paragrafele referitoare la integrare din programul de guvernare al Aliantei. La alte intrebari ce i-au fost adresate, nu prea a stiut ce sa raspunda si s-a agatat obsesiv de formula "integrarea europeana este obiectivul nostru fundamental". Cu ce se mananca aceasta integrare nu stie deocamdata, dar "este o persoana tanara care doreste sa invete si sa se foloseasca de experienta colegilor din guvern si parlament".

Potentialul ministru al Integrarii nu stia care sunt criteriile politice necesare aderarii la UE, deoarece "criteriile politice nu este un domeniu foarte al meu". Ca ministru al Integrarii, prima decizie pe care o va lua - a afirmat, raspunzand unei intrebari ce ii fusese adresata - "va vedea responsabilitatile si angajamentele asumate de Romania" si "va analiza legislatia UE". Nici macar care este diferenta intre Consiliul Europei si Consiliul European nu a putut explica, insa aceasta intrebare "incuietoare" a provocat indignarea membrilor PD, care, simtindu-se probabil cu musca pe caciula, au protestat impotriva "lipsei de eleganta a colegilor" care "i-au adresat intrebari din astea, tehnice". Asa ca, in final, membrii comisiei au avut "lipsa de eleganta" sa respinga, cu 16 voturi impotriva fata de 12 pentru, candidatura doamnei Parvulescu la functia de ministru al Integrarii.

De remarcat ca intrebarile care au starnit indignarea parlamentarilor din PD s-au referit la chestiuni elementare legate de integrarea europeana, un fel de "abc" al meseriei, si nu la CV-ul destul de subtirel al aspirantei. Maria Cristina Parvulescu, in varsta de 29 de ani, a lucrat patru ani ca invatatoare la Ramnicu Valcea in timp ce a urmat cursurile Facultatii de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir. Dupa absolvire, a fost inspector financiar, functia sa cea mai importanta fiind de director al Directiei de management al creditelor externe din cadrul Primariei Bucuresti... Dupa audieri, Maria Cristina Parvulescu a parasit sala imbujorata si inlacrimata, si - probabil banuind rezultatul votului - nu s-a mai intors pentru a i se comunica "verdictul", conform uzantelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.