Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca alianta dintre PSD si PNL este ca cea dintre SUA si URSS impotriva Germaniei conduse de Hitler, mentionand ca diferentele ideologice dintre cele doua formatiuni politice nu reprezinta un impediment in calea sanselor USL.

Presedintele de onoare al PSD considera ca unitatea USL va fi considerabil influentata de "factorii umani", in bine sau in rau, intrucat pot aparea "abordari subiective" care pot deteriora coeziunea acestei aliante.

Prezent joi, la Ploiesti, unde a sustinut o conferinta de presa, Iliescu, a afirmat, raspunzand unei intrebari legate de sansele USL de a rezista ca alianta si dupa alegerile locale din 2012, ca diferentele ideologice dintre cele doua formatiuni nu reprezinta un impediment, transmite MEDIAFAX.

Iliescu a comparat alianta dintre PSD si PNL cu cea dintre SUA si URSS impotriva Germaniei conduse de Hitler. "Multi puneau la indoiala, spuneau cum se poate uni un partid liberal cu un partid social-democrat, ca sunt incompatibilitati de ordin ideologic. Ei si? In Al Doilea Razboi Mondial Statele Unite au mers impreuna cu Uniunea Sovietica impotriva Germaniei hitleriste. Deci un comandament si un interes comun pentru situatia generala a dus pana si la asa ceva. Deci nu sunt incompatibilitati, fiecare pastrandu-si absolut identitatea sa", a spus presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a apreciat ca reprezentantii formatiunilor politice care au format USL au demonstrat "suficienta intelepciune si de o parte si de alta" si au elaborat o platforma care sa stea la baza unei veritabile coalitii pentru a salva tara de la o situatie "incalificabila". "Eu sper ca toata evolutia sa consolideze acest prim pas facut", a spus Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.