Ministrul integrarii, Anca Boagiu, revine la atacurile indreptate impotriva parlamentarilor. Recent, ea declarase ca actuala criza din Camera Deputatilor si Senat ar putea afecta procesul de integrare al tarii noastre, pentru ca parlamentarii se ocupa cu o lupta surda pentru putere in loc sa dezbata legile care ar ajuta Romania pentru a atinge telul 1 ianuarie 2007. "Cer parlamentarilor sa-si faca treaba", a fost mesajul imperativ al ministrului integrarii.

Desi ulterior acestei declaratii Boagiu a fost tinta multor critici, ea nu renunta la pozitia ferma pe care a adoptat-o. Astfel, in urma cu doua zile, in cadrul unei emisiuni televizate, Boagiu a mentionat, conform Rador: "Cand am facut acea declaratie, am spus ca nu ma astept sa bucur pe cineva, nu astept sa ma felicite cineva pentru ea si ma astept la tot felul de reactii. Sunt intr-o pozitie care ma obliga sa sesizez disfunctionalitatile, intarzierile, punctele slabe si, de ce nu, realizarile".

Ministrul a reluat ideea care a starnit controverse, mentionand: "Sper ca in perioada urmatoare ritmul sa se accelereze si lucrurile sa se desfasoare cu rapiditate si constiinciozitate. Nu mai avem timp de dezbateri sterile". Intrebata cum apreciaza acum activitatea Parlamentului, Boagiu a raspuns, glumind: "Inca nu am simtit ca a murit!".

Sandru nu e de bagat in seama

In cadrul aceleiasi emisiuni, ministrul integrarii nu a avut cuvinte de lauda pentru Lavinia Sandru, deputat independent, si Norica Nicolai, din PNL, care au criticat-o odata cu numirea pe functia actuala. Nicolai se declarase convinsa ca Boagiu nu va putea face multe lucruri bune pentru ca Romania nu are o strategie pentru integrare, iar Sandru opina ca nu are incredere in performanta actualului ministru al integrarii deoarece a fost numita doar pentru ca este agreata de presedinte.

Boagiu a raspuns foarte dur mentionand ca in ceea ce o priveste pe Sandru nu are ce comenta. "Nu poate fi considerata parere. Voi comenta declaratiile lui Sandru in momentul in care vor avea o substanta pe care sa o putem dezbate. In ceea ce priveste declaratia facuta de Nicolai, nu pot sa condamn pe nimeni pentru opinii. Fiecare poate sa exprime ceea ce crede, dar consider ca Romania are o strategie clara pe care si-a stabilit-o", a spus Boagiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.