Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca anuntul facut de presedintele Traian Basescu referitor la faptul ca Romania va avea un acord de precautie, de cinci miliarde de euro, echivaleaza cu faptul ca Romania va depinde in continuare de imprumuturi.

"Din pacate, ceea ce ne-a anuntat Traian Basescu este ca, in continuare, Guvernul Romaniei nu este in stare sa asigure o finantare corecta a nevoilor tarii si ca vom depinde in continuare de imprumuturi", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

"Cand Traian Basescu si Emil Boc vor parasi functiile pe care le au, fiecare roman va fi dator FMI sau unor banci straine cu foarte multi euro pe care trebuie sa ii dam din buzunarul nostru, bani care s-au dus in campania electorala a lui Traian Basescu si in firmele doamnei Elena Udrea", a mai sustinut Ponta.

  • Iliescu: Nu era datoria lui Basescu sa dea raportul

Iliescu a spus ca, in primul rand, nu era datoria presedintelui Basescu sa faca anunturi in legatura cu cele stabilite cu FMI, BM si CE, aceasta fiind, in mod normal, datoria sefului Guvernului.

De asemenea, Iliescu a criticat faptul ca Traian Basescu a mentionat, in declaratia de presa legata de discutiile cu organismele internationale, faptul ca noul acord "incorseteaza" posibilitatile partidelor de a fi populiste in campaniile electorale viitoare. Iliescu s-a intrebat, retoric, ce legatura este intre populismul partidelor si acordul cu FMI.

"Vrea el neaparat sa avertizeze partidele sa nu fie populiste?", s-a intrebat Iliescu.

Pe de alta parte, el a criticat si referirile lui Traian Basescu la lupta impotriva coruptiei, care, potrivit actualului sef al statului, va continua "oricat ar tipa partidele".


Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, data fiind evolutia economica, precizand ca va fi trasa doar transa de la UE.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.