Ministrul Economiei, Ion Ariton, sustinea in luna noiembrie 2010 ca mina Uricani si alte doua vor fi inchise etapizat pana in 2014.

Un document, prezentat in exclusivitate de Realitatea TV, arata clar intentia guvernului Boc in cazul minei Uricani. Dupa tragedia de la Uricani, ministrul se contrazice: "Nu am luat decizia inchiderii niciunei mine".

9AM scrisa in noiembrie anul trecut despre intentia ministrului Ariton de a inchide minele din Valea Jiului, insa declaratia oficiala din partea ministerului Economiei nu specifica in mod clar care urmau sa fie minele inchise.


Ministrul Economiei a spus ca asteapta de la reprezentantii sindicatelor din Valea Jiului, pana la finele lunii ianuarie, un "memorandum" cu un program "agreat" de structurile sindicale.

"Stiti ca s-a discutat si se discuta foarte mult de un proces de restructurare in zona si asteptam o propunere de la dansii (sindicalisti - n.r.) pana la sfarsitul lunii ianuarie, apoi cu aceasta varianta vom merge pe un program de dezvoltare pana in 2018-2020. Si nu cred ca vor fi probleme in a se armoniza partea sindicala cu conducerea societatii. Noi le-am propus mai multe variante si le-am spus ca o singura varianta nu acceptam, aceea de a inchide toate unitatile miniere. In rest, daca dansii au un program eficient si pot sa demonstreze ca programul este viabil din punct de vedere economic, vor avea toata sustinerea ministerului", a spus ministrul Ion Ariton.


O explozie a avut loc, sambata dupa-amiaza, la Mina Uricani din Valea Jiului, cinci persoane fiind suprinse in subteran in momentul deflagratiei. Explozia s-a produs dupa ce o echipa de muncitori a reparat un tablou electric, care a luat foc in momentul in care a fost cuplat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.