Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Prodan, sustine ca in cazul pensionarilor care au fost incadrati in grupele a I-a si a II-a de munca recalcularea pensiilor va avea patru etape, apreciind ca finalul acestui proces ar putea fi in 2014.

Tiberiu Prodan a spus, intr-o conferinta de presa, ca majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost incadrate in grupele a I-a si a II-a de munca este prima etapa in acest proces de recalculare, scrie MEDIAFAX.


El a aratat ca un al doilea pas in recalcularea pensiilor acestor persoane ar urma sa prevada acordarea unei sume suplimentare, spre sfarsitul acestui an, dupa care, a treia etapa reprezinta recalcularea pensiilor celor din grupa I de munca, urmand ca ultima etapa, care s-ar putea incheia in 2014 sa stabileasca toate pensiile celor din cele doua grupe de munca, informeaza Cotidianul.

Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost incadrati in grupele a II-a si a I-a de munca beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate cu 50 la suta pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca si cu 25 la suta pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.