Premierul Emil Boc a declarat, marti, dupa intalnirea cu senatorii UDMR, ca la nivelul coalitiei s-a convenit asupra semnarii de catre cele patru formatiuni care o alcatuiesc a unui "document de functionare a coalitiei", "de consolidare" a functionarii acestei structuri pentru urmatorii doi ani.

"Am convenit la nivelul coalitiei ca vom redacta un document de functionare a coalitiei formate din cele patru formatiuni care sustin Guvernul si care document va fi aprobat de coalitie in perioada imediat urmatoare. Va fi un document de consolidare, practic, a functionarii coalitiei pentru urmatorii doi ani, cu obiective clare, precise, care tin de consolidarea economica a Romaniei, iesirea din recesiunea economica si de sustinere a activitatii economice a tarii", a spus el.

Premierul a precizat ca, in cadrul intalnirii cu senatorii Uniunii, au fost discutate prioritatile legate de agenda legislativa si guvernamentala in perioada urmatoare.

"Ca si prioritati imediate ar fi urmatoarele: in primul rand, investitiile, locurile de munca si fondurile europene, de departe reprezinta cea mai importanta prioritate guvernamentala si legislativa pentru ca de investitii, locuri de munca si fonduri europene depinde situatia financiara, practic, a fiecarui cetatean", a mentionat Boc, transmite MEDIAFAX.

El a sustinut, in acest sens, ca adoptarea planului national de dezvoltare a infrastructurii si a celorlalte acte normative care tin de sustinerea mediului de afaceri este extrem de importanta.

"Am convenit impreuna cu domnul vicepremier ca in prima sedinta de Guvern sa adoptam ordonanta de urgenta care vizeaza sprijinirea tinerilor intreprinzatori, care se afla in dezbatere publica de cateva luni de zile, tocmai pentru a da un impuls suplimentar mediului de afaceri", a adaugat Emil Boc.

El a mai precizat ca intre prioritatile legislative ale Guvernului se numara Codul Muncii si legislatia dialogului social, dar si Legea minoritatilor nationale, care se afla in Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.