Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti seara, dupa o noua discutie cu Crin Antonescu si Daniel Constantin, ca alianta PSD-ACD se va putea incheia inainte de luna martie.

Ponta a spus ca a cazut de acord asupra unor principii cu liderii PNL si PC, insa e evitat sa faca precizari, motivand ca doreste ca in urmatoarea perioada sa se consulte cu presedintii de filiale PSD.

"In perioada urmatoare voi discuta cu fiecare presedinte si cu fiecare organizatie judeteana, sa vedem daca exista un consens in partid in acest sens, nu vreau sa afle niciun coleg de al meu din PSD de la televizor ca facem alianta", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca aceasta alianta se va realiza inainte de luna martie, Ponta a raspuns afirmativ.

Intrebat despre principiile acestei aliante, Ponta a raspuns: "Trebuie sa facem cat mai repede ce asteapta oamenii de la noi. Cei carora le taie Boc pensiile acum asteapta solutii de la noi, cei care vad ca nu au bani de benzina asteapta de la noi solutii, cei care se duc cu medicamentele lor la spital asteapta de la noi solutii".

El a precizat ca ACD si PSD au cazut de acord ca eventuala alianta va trebui inregistrata la Tribunal, pentru a acoperi prevederile constitutionale care confera partidului sau aliantei cu majoritate absoluta dreptul de a numi candidatul la functia de prim-ministru.

Intrebat daca PSD si ACD au agreat si un principiu in ceea ce priveste candidaturile comune, daca acestea vor fi la si la locale si la parlamentare, respectiv si la Consilii Judetene si la primarii, Ponta a raspuns: "Nu, si ma intreb cat o sa reusesc sa vorbesc de pensii, de medicamente, de pretul benzinei ca sa nu ma mai intrebati de impartirea pe liste. O sa vorbesc in continuare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.