Consiliul Local Orsova a adoptat o hotarare care prevede ca fiecare consilier sa recite cate o poezie de Mihai Eminescu, la cea de-a XX-a editie a "Festivalului International de Poezie - Eminescu", ce va avea loc in 14 ianuarie.

Hotararea, care a primit 15 voturi "pentru" si doua "impotriva", a fost adoptata in 30 noiembrie 2010 si a fost propusa de consilierul local PNL Dumitru Patasanu.

Patasanu a declarat, marti, ca initial a propus un proiect prin care Consiliul Local Orsova sa aloce fonduri pentru organizarea editiei XX a "Festivalului International de Poezie - Eminescu", dar cativa consilieri s-au opus, astfel ca initiatorul a vrut sa se "razbune" si a introdus amendamentul care presupune ca fiecare ales sa recite cate o poezie.

"In afara de acordul asta in bani, am venit cu un acord doi, sa pregatim cate o poezie de Eminescu pentru acest festival. S-a supus la vot amendamentul si a trecut”, a declarat Dumitru Patasanu, citat de MEDIAFAX.

Articolul 2 al HCL nr. 101/ 30.11.2010 mentioneaza ca "se aloca suma de 1.200 lei reprezentand contributia Consiliului Local si a Primariei municipiului Orsova la bugetul festivalului, iar fiecare consilier trebuie sa spuna cate o poezie de Mihai Eminescu".

Valeriu Ungureanu, consilier local si viceprimar PDL al municipiului Orsova, a declarat ca hotararea ii aminteste de gradinita.

"Ca sa ajungi sa iei o hotarare de consiliu local pentru a prezenta o poezie la un eveniment e ca la scoala, ca la gradinita", a spus Ungureanu.

De partea cealalta, Constantin Negulescu, consilier independent si fost primar al municipiului Orsova, i-a ironizat pe consilierii care au votat proiectul.

"Atunci cand a luat aceasta hotarare Consiliul Local cred ca a fost lovit de flacara violet sau albastra, numai asa poti vota ca fiecare consilier sa spuna cate o poezie", a spus Negulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.