Liderii PSD si cei ai Aliantei de Centru Dreapta (ACD) nu au ajuns, luni seara, la o pozitie comuna in ceea ce priveste proportia candidatilor in eventualitatea unor liste comune de candidati, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse prezente la negocieri.

Potrivit unor surse care au participat la discutiile dintre cele trei partide, liberalii au insistat ca in cazul unor liste comune de candidati, ACD si PSD sa aiba paritate in nominalizarea candidatilor.

Liberalii si conservatorii au propus ca, in cazul in care ACD si PSD vor forma o alianta, sa aiba liste comune atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare.

Sursele citate au aratat ca liderii ACD au avansat formula paritatii pe listele de la locale atat pentru consilieri, cat si pentru presedintii de Consilii Judetene, transmite MEDIAFAX.

Aceleasi surse au aratat ca social-democratii au respins ideea paritatii, atat in ceea ce priveste localele, cat si parlamentarele.

PNL si PC au devenit Alianta de Centru-Dreapta

Daca in ceea ce priveste eventualele liste comune la parlamentare PSD nu a avansat o pondere exacta, in ceea ce priveste alegerile locale au sugerat ca sondajele sa stabileasca aceasta pondere.

Sursele citate au afirmat ca, pentru presedintiile de Consilii Judetene, fara a lua in calcul Capitala, liberalii au propus ca PSD sa desemneze candidat in 21 de judete, iar ACD in 20.

Propunerea a fost respinsa de PSD, care a avansat alta formula: PSD sa desemneze candidati in cele 17 judete in care detine sefia CJ, PNL sa desemneze candidati in cele cinci judete in care are sefia CJ, in restul judetelor urmand sa fie desemnat candidatul cel mai bine plasat in sondaje, sistemul paritar urmand sa fie exclus.

Varianta propusa de PSD nu a fost acceptata de PNL si PC, urmand ca liderii celor trei partide sa reia discutiile in urma consultarilor in interiorul partidelor.

Pe de alta parte, potrivit unor surse din PSD, propunerea paritatii pe liste a fost vehement criticata de membrii Biroului Permanent al PSD, luni dimineata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.