Elena Basescu i-a spus, sambata, la Sibiu, unui cetatean, sa-l lase pe tatal ei in pace, cand acesta a intrebat-o cum intentioneaza sa sprijine tinerii, avand in vedere ca acestia sunt "viitorul tarii", iar tatal ei este presedinte al Romaniei.

Schimbul de replici a avut loc in cabinetul de europarlamentar din Sibiu al Elenei Basescu, in timpul unei conferinte de presa in care fiica presedintelui si-a prezentat bilantul pe 2010 al activitatii de europarlamentar, relateaza MEDIAFAX.

Un barbat, in jur de 45 -50 de ani, a intrat in cabinetul de europarlamentar al Elenei Basescu din Sibiu in timp ce aceasta vorbea despre realizarile din anul 2010.

Dupa cateva minute, barbatul a intrebat-o cum intentioneaza sa sprijine tinerii avand in vedere ca acestia sunt "viitorul tarii", ei fiind "cei mai importanti".

"Cred ca intrebarea asta puteti sa o puneti celor din Guvern, pentru ca noi ca si europarlamentari nu avem instrumente la dispozitie, nu avem un buget alocat, nu avem un program de guvernare in care sa stim ce fonduri avem alocate pentru tineri. Este o intrebare pe care trebuie sa o puneti Executivului. Eu nu fac parte din executiv, ci din legislativ. Eu am promovat, in Parlamentul European, accesul tinerilor pe piata muncii"
, a declarat Elena Basescu.

In replica, barbatul i-a spus: "Da, dar tatal dumneavoastra este presedintele Romaniei".

Elena Basescu a raspuns atunci: "Lasati-l pe tata in pace ca am venit eu la bilant, nu tata".

Imediat dupa acest schimb de replici, barbatul a parasit sala, fara a spune cine este.

  • EBA a mai spus ca "interventiile radicale nu vor solutiona problemele cu care se confrunta cetatenii de etnie rroma" si a anuntat ca, pana la finalul lunii iulie, Parlamentul European va elabora o strategie in problematica romilor.

"Am subliniat, in anul 2010, necesitatea unui program european care sa inglobeze foarte bine traditiile si cultura romilor. Am spus ca este nevoie de o strategie europeana pentru problemele romilor. Ei se confrunta cu foarte multe probleme: somajul, dicriminarea, violenta, accesul redus la educatie. Am subliniat in multe randuri ca gesturile radicale nu vor solutiona niciodata problemele cu care se confrunta cetatenii de etnie roma",
a declarat Elena Basescu.
Citeste si:
Elena Băsescu va candida din partea PMP pentru un loc de deputat la...
Elena Băsescu va candida din...

Potrivit acesteia, Parlamentul European a luat deja decizia elaborarii unei strategii in problematica romilor, iar aceasta va fi adoptata pana la finalul lunii iulie.

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, a vrut sa-i multumeasca personal Elenei Basescu pentru sprijinul acordat si i-a facut acesteia, sambata, o vizita la cabinetul europarlamentar din Sibiu.

"Ati militat pentru drepturile romilor si asta m-a determinat sa vin sa va multumesc personal. Vreti sa faceti ceva pentru aceasta etnie. Este un lucru foarte bun pentru ca sunteti singura care a imbracat un tricou pe care scria "Jos discrimirarea impotriva romilor" in PE si acest lucru a insemnat foarte mult pentru intreaga etnie roma. Vrem sa va cerem sprijinul in continuare pentru ca toti cei 12 milioane de rromi din intreaga Europa isi pun sperantele in strategia pentru romi, care poate sa schimbe viata romilor in bine", a declarat Florin Cioaba la intalnirea cu Elena Basescu.

Citeste si:
S-a stabilit când vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European
S-a stabilit când vor avea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.